Най-мръсната част на тялото: пропускат я даже и тези, които се къпят по 2 пъти на ден!
Без значение колко се опитвате, без значение колко пъти на ден вземате душ, тялото ви все още крие места, които никога не са безупречно чисти. Те са дом на над 67 вида бактерии.Днес ще ви разкрием коя част от тялото е най-мръсна, защо е такава и как да се грижите най-добре за нея.
Редовното къпане може да отстрани повечето от микроби и бактерии, които живеят в нашето тяло, но има една отдалечена и недооценена част на тялото, което много хора забравят. Мръсотията си остава върху нея дори след като сте излези току-що изпод душа.
Става дума за… пъпа. Да, именно за пъпа – дом на огромен брой бактерии и най-мръсната част на тялото ни.Не сте очаквали?
Причината е, че пъпът е насочен навътре, т.е. не е изпъкнал или равен, поради което в него се натрупват власинки от тъканите на облеклото, пот от тялото, мъртви клетки и дори сапун. Това създава идеални условия за микробния растеж. За да се предотврати появата на различни здравословни проблеми, включително инфекции, трябва да се полагат редовно грижи за пъпа, така че правилно да го изчистим от мръсотията.
Как правилно да почистваме пъпа?
Вътрешността на пъпа:
Преди вземане на душ, може да навлажните памучен тампон с малко количество алкохол и внимателно да избършете пъпа. Върху друг памучен тампон нанесете малко душ гел, когато вече сте в банята. След това изплакнете с вода пъпа, като отмиете гела. Изпланете накрая пъпа отново с топла вода, избършете с кърпа, за предпочитане памучна.
Външната част на пъпа:
Нанесете душ-гел с мокрия край на памучна кърпа. След почистване на пъпа с кърпата, изплакнете с топла вода. Подсушете със суха кърпа.
източник

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *