Кан Крем

kan krem

Kан мехлема е създаден по авторска рецепта от Н. Х. и  има за цел  благоприятно повлияване на проблеми със ставите, мускулите и периферните нерви.

 

Приложение: чрез масаж на проблемните зони или дишащ компрес, ултразвук.

–  Масажа се извършва с бавни Кръгообразни, втриващи движения с оттичащ характер, поне 5-6 мин. до пълно резорбиране на мехлема.

– Компреса се аплицира предимно преди лягане, когато проблемната част е в относителен покой. Желателно е да престои през цялата нощ. Не се препоръчва загряващ компрес.

– Приложението с ултразвук се извършва по установените физиотерапевтични правила, като мехлема се използва като контактно вещество.

–  Показания: мехлема има позитивно влияние при: артрози, артрити, миозити, тендомиозити, дисторзио, луксации, спортни травми, неврити, тендинити, фибромиалгия, плексити, контрактури след оперативна намеса, цикатрикси, лимфни оттоци, диско-радикулерни синдроми,състояния след грип, настинки, като загряващо средство преди спортни натоварвания, като превенция на травми, измръзване, целулит, наднормено тегло.

– Противопоказания: фрактури, екземи, открити рани, новообразувания, висока температура, тежки форми на хипертония.

 

КАН КРЕМ БМ

Кан крем БМ е продължение на серията КАН КРЕМ. За разлика от Кан крем К ( класик), който има за цел да подобри микроциркулацията и така да се постигне търсения резултат, Кан крем БМ е насочен към усещането за болка в мускулите и ставите. Формулата подобрява адаптацията на опорно-двигателния апарат ( мускули, стави , кости), както и добрата функция на периферните нерви. Въздейства пряко върху рецепторите за болково усещане. Прилага се чрез локален масаж и ултразвук.

КАН КРЕМ ПЛ

Кан крем ПЛ е следващ в генерацията на КАН КРЕМ. Акцента на този продукт е върху общото психо- емоционално състояние. Прилага се изключително с масаж ( локална или цялостна процедура). По- силно изразен ефек има при масаж на цялото тяло. Характеризира се с дълбок успокояващ ефект. Помага да се преодолеят следствият от ежедневната психическа преумора. Дава възможност на тялото и нервната система да се възстановят напълно. Действието му може да се наподоби на „ глътка свеж въздух” , която да ни даде сили за следващия ден.


 

Ароматично Средство “ Свещи за Уши- Кан“

 

ПРИЛОЖЕНИЕ 

 

СЪСТАВ: прополис, пчелен восък, етерични масла, суров памук.
ПОКАЗАНИЯ: помага при възпалителни процеси в областта на главата / ларингит, фарингит, ренит, синузит, отит, фонотония, вестибулит, главоболие от различен произход и др. /. Може да се съчетава и с аурикулотерапия, акупунктура, мануална терапия, рефлексотерапия и други профилакто- терапевтични методи.
ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: не са установени. 
НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ: При прилагането продукта въздейства чрез три фактора:
 1. Кумулативен: При горенето се създава фин вакуум, предизвикващ лека вибрация върху структурите на вътрешното ухо. По този начин се извършва своеобразна ЛФК на прилежащите мускули. Това довежда до подобряване на регионалното кръвооросяване, тоновата чувствителност на тъпанчевата мембрана, както и изграждане на рефлекторна активност на разположените в тази област пропреорецептори. Чрез този фактор се постига уравновесяване на налягането в черепните кухини което води до облекчаване на напрежението в главата.
 2. Термичен: При прилагането се разпространява ендогенна топлина в слепоочната / темпоралната / област. Това значително катализира кръво- и лимфотока, което е в основата на противовъзпалителното действие на продукта.
 3. Ароматерапевтичен: В зависимост от етеричното масло с което е обработен, продукта има целенасочено действие. С оглед на това предлагаме следните артикули:
  • Евкалипт /Eukaliptus globulus / – Астма, бронхит, простуда, фарингит, ларингит, грип, висока температура, синузит.
  • Кедър /Cedrus atlantis / – Бронхит, катарални заболявания, приложимо е при всички видове дихателни заболявания в хроничен стадий.
  • Лавандула /Lawandula officinalis / – Астма, бронхит, депресия, отит, епилепсия, припадъци, главоболие, високо кръвно налягане, истерия, безсъние, ларингит, мигрена, гадене, нервно напрежение, неврастения, фарингит.
  • Мента /Menta piperita / – Астма, бронхит, простуда, фарингит, грип, припадъци, главоболие, истерия, умствена преумора, мигрена, невралгия, невроза, неврастения, шок, синузит, вестибулит, повръщане.
  • Босилек /Ocimum basilicum / – Бронхит, хронична простуда, депресия, отит, болки в ушите, епилепсия, истерия, трескави състояния, инсомния / безсъние , умствена преумора, мигрена, нервно напрежение, полипи, повръщане, дихателни заболявания.
  • Бор/ Pinus sylwestris /– Ринит, синузит, бронхит, алергии, простуда, повишава имунитета, действа отхрачващо, аналгетично, противовъзпалително.
  • Мащерка / Thimus vulgaris / – Противоинфекциозно, антивирусно, антибактериално, при грип, фарингит, ларингит, бронхит, ангина, ниско кръвно налягане.
НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ: Потребителят заема страничен лег. Ушната мида, в чийто ушен канал ще се прилага свещичката, се разтрива енергично до умерена хиперемия / зачервяване/. Тялото се завива с лека завивка. Пациента придържа пред носа едната свещичка, за да поеме по- концентриран аромат. Другата свещичка се намазва с течна мазнина от към късия и край, който се поставя в канала, като преди това другия край се запалва. Свещичката се придържа перпендикулярно на главата, за да се обезпечи кумулативния фактор. По време на горенето, периодично се отстранява изгорялата част в чаша с вода. Свещта изгаря до обозначеното със стикер място. След това се отстранява в чашата с вода, а ушния канал се почиства с памучен тампон от образувалия се в него конденз. След прилагане на първата свещичка, задължително се повтаря процедурата и в противоположното ухо.

АРОМАТИЧНО СРЕДСТВО “ Свещи за Уши- Кан“

 
ДОЗИРОВКА:
 При деца до 10год. се препоръчва прилагането на половин свещичка.
 При остри заболявания 3-4 процедури седмично / желателно е вечер преди сън /.
 При хронифицирали процеси се препоръчват 2-3 пъти седмично при същите условия.
Времетраенето на процедурата общо е 30 минути.
Срокът на годност е маркиран върху индивидуалната опаковка.
 

 

БИО- МАСАЖНО МАСЛО

Био масажно масло

Спецификация на Spiritus et Virtutis

 


Spiritus et Virtutis ( Духовна Мощ) е Био- масажно масло разработено в Школа по Масаж „ Св. Никола“от Н.Христов, на базата на етерични масла и натурални съставки, като част от серията масажни консумативи в Кан Терапия www.kantherapy.com! Неговата насоченост е изключително към психо- емоционалното състояние на човека! За разлика от вече добре известния Кан Крем ( който цели балансиране на процесите в опорно-двигателния апарат и периферната нервна система), Спиритус има изразено повлияване на взаимодействието между кората и лимбичната система, т.е. повлиява емоционалността и контрола върху нея, както и връзката между анималната нервна система и ендокринната система. Формулата е изградена от 27 съставки, които са разпределени в три основни групи по девет елемента! Всяка една група от етерични масла има специфична индивидуална характеристика и целенасоченост, като в същото време е напълно конгруентна с останалите две основни групи, усилвайки тяхното действие. Тази конструкция на формулата дава възможност, при масаж да се постигне дълбок релаксиращ и емоционално- балансиращ ефект. Специфичните съставки на продукта осигуряват една регулирана функция на жлезите с вътрешна секреция, а така също подчертан антиоксидантен ефект.
Масажното масло Spiritus et Virtutis е подходящо за цялостни и локални процедури при различни смущения във функцията на ЦНС, както и като профилактика на стреса в съвременния начин на живот. Подобрява значително продължителността и качеството на съня, като осигурява по-добро възстановяване на целия организъм.

Spiritus et Virtutis е в 100мл. стъклена опаковка, която е достатъчна за 4 бр. цялостни масажни процедури или 8-9бр. локални масажни процедури в зависимост от обема на масажното поле, индивидуалния хабитус и типа на кожата. Характеризира се с копринена консистенция, която е следствие от маслото от Камелия и специфичните биохимични характеристики на етеричните масла във формулата. Остатъчния аромат е дълготраен с характерно „ разлистване“ на ароматните слоеве. Маслото може да се използва и за приложение за арома- вана или арома- душ в домашни условия, което да мултиплицира ефекта от проведените масажни процедури.
Автор: Николай Христов