Как котешкото мъркане може да лекува
Котките в действителност могат да са полезни за здравето …
Котките, освен да ги гушкаме и да качваме снимките им в интернет, се оказва, че могат да бъдат полезни за здравето ни, благодарение на мъркането си. Вибрациите от мъркането водят до невероятни ползи – от намаляване на риска от сърдечни проблеми до по-бързото заздравяване на счупени кости.
Според скорошно проучване, вибрациите на котешкото мъркане с честоти от 20 до 140 Hz, притежават терапевтични свойства. Котките намаляват стреса и кръвното налягане, понижават риска от сърдечен удар с 40%, а мъркането им повишава костната плътност и подобрява състоянието при заболявания, свързани с нарушения в дихателната система.
Успокояващия звук от мъркането помага за лекуване на много неща, от инфекции, през счупени кости, до мускулни травми. Именно вибрациите от 25 и 50 Hz са най-полезни за костната здравина, а 100 и 200 Hz са следващия най-добър вариант. По същият начин се помага и при лечение на заболявания на меките тъкани, инфекции и отоци.
Тези резултати ще помогнат на учените от NASA да създадат уреди, които да поддържат костната и мускулна плътност на космонавтите в безтегловност.
Стара шега между ветеринари гласи, че ако поставим в една стая счупени кости и една котка, костите ще заздравеят.
източник

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *