Danni-za-melanina-1

ТРИ ЖЛЕЗИ ЗАДВИЖВАТ електроцентралата на ЧОВЕШКОТО тяло и Кристала на мозъка

Danni-za-melanina-1Човекът – слънчева батерия, чрез МЕЛАНИНА. Този хормон се отделя от епифизата –
това откритие смайва дори откривателя си, ученият Антонио Солис Херера – хирург-офталмолог (!). През 2000 г. той със своя екип изследва причините за слепота в Мексико, прави проучване на ретината и оптичния нерв с методи, подобни на спектрофотометрията.
„Меланинът е хормон на пинеалната (епифизата) жлеза с не особено проучена функция, знае се, че има връзка с бодърстването и съня, с образуването на кожен пигмент под влиянието на слънчевата светлина. Изследването продължило 12 години д-р Херера доказва, че меланинът е основен енергообразуващ фактор в организма.

Меланинът доставя водород на клетката. Т.е. той улавя фотонната Енергия и я превръща в химическа.

Учените са смаяни, защото водородът е на-малкия атом във Вселената, най-разпространеният, и е носител на най-използваната Енергия в Природата.
Можем да определим фотосинтезата като абсорбция на фотони от електромагнитното лъчение, последвано от йонен процес. Досега се смяташе, че само хлорофилът е единствената субстанция, доставяща водород на растителната клетка, не бе известна друга субстанция, която да улавя фотоните от електромагнитното излъчване и да дава достатъчно Енергия, за да се разцепи молекулата на водата.
Опитът за извличане на Енергия от разцепването на водната молекула с хлорофила трае 20-30 секунди.
Докато извлеченият от меланина водород е активен десетки и може би и стотици години, позволявайки да се разцепва водната молекула. В молекулата на водата Енергията се освобождава при разделянето и обратно съединяването на водород и кислородните атоми.
Уравнението показва, че от две молекули, в присъствието на меланина и под въздействието на слънчевата светлина, се получават 2 молекули водород, една молекула кислород и 4 електрона. Когато реакцията се обърне отдясно наляво водородът и кислородът се съединяват и се получава вода и електричество, докато меланинът не претърпява помени, той само катализира процеса.
Така процесът продължава с години, защото

меланинът не се разгражда.

Ние установихме, че 1/3 от Енергията на организма, с която човек разполага идва от меланина, водата и слънчевата светлина. Но тази 1/3 е първична Енергия – т.е. Енергия, която активира химическите процеси в организма на човека. В съответствие с нашите терапевтични изследвания животоподдържащите системи се задвижват от тези Енергии по един или друг начин или дори се нуждаят от химическата Енергия на меланина, идваща от фотонната Енергия, за да се стартират жизнените процеси.

Друго фундаментално качество на меланина е неговата устойчивост във вода.

Това е от съществено значение за генерирането на електричество. Например, първите количества меланин, които екстрахирахме през 1998 г., живеят своята 9 година без каквито и да е признаци на разрушение.
Първите прототипи на фотоелектрохимични клетки продължават своя живот, генерирайки електричество вече 10-ти семестър без прекъсване на стайна температура.“
Автор: д-р Антонио Солис Херера
Публикувано от списание „Житно зърно“ бр.2/ 2009 г.
– Какво би ни казал още за меланина, Господи?
– Дете, дете, меланинът и серотонинът (излъчван от предния дял на хипофизата) са тези, които стимулират тимусната жлеза да произвежда част от пигмента на кожата и то, свързано с Хелия и Силиция, които идват със слънчевата светлина. Така трите жлези/епифиза, хипофиза и тимусна жлеза/ работят в синхрон и усвояват не само Светлината, но и праната – жизнената Моя Енергия и така се задвижва електроцентралата на вашето тяло, а наред с това и Кристала на мозъка ви, който пък така контролира жизнените ви процеси и то, съобразено с циклите и промените на ядрата-Кристал на Земята, Слънцето и Вселенския Разум, както и циклите Земя-Слънце и Луна. Именно така пулс и сърце се синхронизират, както и слухът, зрението и ръстът – пряко свързани с епифизата и нейната светлинна дейност. Ето защо водата е важна за вашите тела и меланинът само спомага процесите!
Епифизата стимулира производството на силиция чрез мелатонина, а той стимулира производството на серотонина, а той пък – производството на Водород 7, чрез който Душата, Духът и тялото се сливат и това и вие наричате ЩАСТИЕ!

6 Comments

 • Константин Димитров Reply

  “прави човека слънчева батерия” ……….. “превръща човека в слънчева батерия”… Ужас ме хваща, като знам колко ще са чели бъдещите редактори, преводачи и пишещи българи. Английският (и то в най-профанният му вид) им е вкоренен в мозъка “makes man a solar battery” много по-дълбоко от родния им език.

  • Бо_835 Reply

   личи си, че преводът е непрофесионален, фразите са неясни и неточни, а коментарите по отношение на биохимичните реакции, будещи съмнение. За съжаление, преводът се цитира из интернет и създава неправилни асоциации и изводи. Моля бъдете по-внимателни в тези публикации!!

 • Петър Reply

  Направете превод Вие моля –ще е полезно за читателите..

 • Радина Reply

  В статията е грешно преведено името на хормона МЕЛАТОНИН. Уотребено е названието на едно друго вещество – меланин, което е пигмент и се синтезира в кожата под въздействие на слънчевата светлина. Мисля, че ги бъркате двете неща.

 • Мария Reply

  Много интересна статия Напротив професор байков не смесва двете названия и определя разликата им още в началото на статията Благодаря ви професор Байков ,!Беше много интересно!

 • Mihail Mihaylov Reply

  Имa няkoлko видa мeлaнини:

  • Eyмeлaнини – чepни и kaфяви;
  • Фeoмeлaнини – жълти;
  • Heвpoмeлaнини;

  He вcичkи въздeйcтвaт нa чoвeшkия opгaнизъм, няkoи oт тяx ca бaлacтни вeщecтвa.

  Tялoтo ни изпoлзвa caмo eyмeлaнини.

  B cъcтaвa нa мeлaнинa влизaт:

  • Bъглepoд, aзoт;
  • Boдopoд, cяpa, пoняkoгa и дpyги вeщecтвa;

  Aминokиceлинният cъcтaв нa пигмeнтa нe e нaпълнo извecтeн.

  Извecтнo e, чe в cъcтaвa нa пигмeнтa влизaт:

  • Apгинин, тиpoзин;
  • Tpиптoфaн, циcтин;
  • Xиcтидин, мeтиoнин;

  Фyнkции нa мeлaнинa

  Ocнoвнaтa e зaщитнa oт вpeднoтo въздeйcтвиe нa yлтpaвиoлeтoвитe лъчи и дpyги aгpecивни kaнцepoгeнни фakтopи.

  Toзи пигмeнт ekpaниpa и пoглъщa пpekoмepнo koличecтвo лъчи.

  Eднa чacт oт тяx ce тpaнcфopмиpa в тoплинa, дpyгa ce paзxoдвa зa фoтoxимични peakции.

  Taзи фyнkция нa мeлaнинa пpeпятcтвa пpeвpъщaнeтo нa kлeтkитe в злokaчecтвeни пoд въздeйcтвиeтo нa cлънчeвитe лъчи.Способността на организма да произвежда меланин е генетично заложена, но е възможно да се повлияе по отношение производството му. Това става като се консумират повече храни, подпомагащи изработването на меланин. Трябва да се наблегне на продуктите, богати на витамини С, Е и А.

  Меланинът се синтезира с помощта на аминокиселините триптофан и тирозин. Тирозин в по-големи количества се съдържа в продуктите от животински произход – месо, риба, различни видове черен дроб, а също така авокадото и боба. В неполирания ориз и фурмите се съдържа триптофан. Във фъстъците и бананите се съдържат и двете аминокиселини.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *