Невероятно! Прополисът унищожава кандида за 8 секунди! Също лекува: генитален херпес, афтозен стоматит, подагра, стомашна язва и…
В лабораторни условия е доказано, че чистеният прополис унищожава кандидапричинителя само за осем секунди! Изумително, нали!
За борба с гъбичните инфекции се препоръчва както витамин С, най-малко три пъти дневно по 1 г винаги в комбинация с пчелно млечице. Препоръчва се и за ежедневна употреба чесън, витамини от В-групата, както и ленено масло.
Помага и редовно пиене прясно изцедени сокове от зеленчуци, преди всяко хранене. От храненето освен захарите трябва да бъдат премахнати и газирани напитки. Храненето трябва да бъде според кръвната група. За да се защитят жените от гъбичните инфекции , освен хигиена трябва да избягват стресови ситуации и да носят памучно бельо, а не трябва да носят тесни дрехи.
Пресни сокове срещу неврози, невралгия и кандида:
Необходими съставки: 280 г моркови, 170 г спанак. Смилате в блендер зеленчуците. Сокът се пие по една чаша три пъти дневно преди хранене.
Смес от 255 г сок от моркови и 200 г сок от целина. Пие се по една чаша три пъти дневно преди хранене.
Смес от 200 г сок от моркови, 110 г сок от целина, 60 г сок от магданоз и 90 г сок от спанак. Пие се по една чаша 3 пъти дневно преди хранене.
Ето какво лекува прополисът
Афтозен стоматит
Това, болезнено заболяване на устната кухина, е с неизвестна етиология. Прополисът е ефективен за лечение и  при намаляване броят на рецидивите намалява, като се подобрява качеството на живота при пациенти.
Депресия
Алкохолният екстракт от прополис е със  засилена функция на глюкокортикоид рецепторите в хипокампуса и така се повлиява депресията.
Диабет
В начална степен на диабет прополисът дава неочаквано добри резултати в регулирането на нивата на кръвната захар.
Генитален херпес
Сравнителнно проучване на ефикасността на прополис с  ацикловир  при генитален херпес подчертава надежността на природното средство. Мехлемът с прополис, съдържащ флавоноиди, изглежда е по-ефективен от  ацикловира за лечение на генитални херпеси и за намаляване на местните симптоми.
Подагра
Специални проучвания сочат, че непрекъснатият прием на прополисможе да бъде ефективен за профилактика и лечение на подагра и хиперурицемия.
Хепатит 
Изследвания за лечение на хепатит с прополис са правени в Национален център за научни изследвания, Хавана, Куба. но все още експериментите са само с плъхове, но…учените смятат, че прополисът е уникален за лечение на  черен дроб при хепатит.
Сърдечно заболяване и артериално запушване
Липидите  в етаноловия екстракт от прополис чистят холестеролните плаки и подобряват сърдечната дейност.
Засилва имунната система
Профилактичната ефективност на прополиса за имуностимулация е клинично доказана. Той идеално профилактира организма, пази и лекува настинки и респираторни болести.
Множествена склероза
Пчелният прополис помагат на хората с множествена склероза – все още се правят проучвания.
Стомашна язва
Алкохолен  екстракт от прополис  помага при  стомашни лезии на лигавицата.
Брадавици по кожата
Брадавиците са често срещан проблем, който засяга възрастни и деца.  Прополисът е добро алтернативно лечение на кожни брадавици.
Пчеленият прополис  може рядко да предизвика контактен дерматит и други алергични реакции.
източник

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *