Ракията като лекарство: Изумително добри народни рецепти
Ракията като лекарство със завидно действие
Използвайте ракията като лекарство и забравете за всички съществуващи проблеми. Подобрете здравословното си състояние с няколко елементарни рецепти, благодарение на които доста хора вече откриха сигурен лек при болежките.
 Алкохолът е един от любимите на няколко поколения подред. Освен със своя силен вкус и аромат, ракията се свали и със своето невероятно въздействие при редица проблеми.
Тя се справя с простуда, бронхит, язва, нервен стомах, киселини, възпалени сливици с хроничен характер, подагра и др.
Правят се различни ракиени компреси, които действат изключително ефективно при болни стави и схванат кръст.
Ракията служи и като добро лекарствено средство при шипове, ревматизъм и дископатия. Всичко това само и единствено с употребата на ракия.
Ще ви представим списък с няколко чудесни народни рецепти, които биха могли да помогнат при първа нужда. Облекчение пристига не след дълго. Определено си заслужава да бъде изпробвано у дома.
Ракията като лекарство – народни рецепти при първа помощ
Лек при язва: В литър ракия (задължително гроздова) трябва да се накиснат 4 с.л. цветове от билката жълт кантарион. Лекарството се държи на слънце за период от една седмица. Когато тези 7 дни минат, трябва да се прецеди.
От готовата настойка се приема 3 пъти дневно, като една доза е равна на една ракиена чашка, обезателно преди прием на храна. Когато изпълнявате тази рецепта, никак не би било зле сутрин на гладен стомах да изпивате по 1 с.л. зехтин (висококачествен).
При простуда: 30 грама камфор трябва да се разтворят в 500 гр ракия, но задължително силна. Непосредствено преди лягане с тази лечебна смес се разтрива тялото на засегнатия.
Веднага след разтриването, болният изпива една чаена чаша бъзов или липов чай с добавен мед към него. Нужно е боледуващият да се завие добре с вълнено одеяло (дори повече от едно), за да се стигне до изпотяване.
Киселини в стомаха: Снабдете се с 500 грама силна ракия. В нея се накисват 150 гр боровинки. Препоръчително е да се заложи на изсушени боровинки. Тази настойка се оставя за период от 10 дни на слънце. От нея се приема по една ракиена чаша веднага при нужда.
Подагра: Отново ще ви е нужда 500 гр ракия. В нея се разтваря 10 гр камфор. Трябва да се разбие добре и вечерно време да се извършват компреси на засегнатото място. Те се сменят 4 или 5 пъти в рамките на деня.
При ревматизъм и шипове: 2 глави чесън (нарязан), 15 диви кестени (ситно нарязани заедно с корите) и 10 листа от лян се накисват в 500 грама ракия (първак).
Настойката остава на слънце за 40 дни. След това с нея трябва да се третират болните места. Веднага след мазане ръцете е нужно да се измиват старателно, тъй като лянът е отровен.
източник

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *