Симптоми за нашествие на кандида
Кандида е бактерия, която живее във всеки човек и обикновено е в малки количества. Когато баланса на бактерии в тялото се наруши, възниква проблем. А съвременната ни диета осигурява всичко необходимо на кандида, за да може да се развива безконтролно.
Много малко са хората, които не консумират преработени храни и предпочитат сурови плодове и зеленчуци. Предците ни не са имали плодови сокове, а плодовете са били сезонни. Хранели са се с месо, разбира се, но това е било рядко. Основното в диетата са били зеленчуци и плодове, при това сурови. Днес, ние се храним уж разнообразно, но забравяме, че месо и захари всъщност би трябвало да са рядкост. 
Нарушаването на бактериалния баланс позволява на кандида да се размножава агресивно, като заболяването се нарича кандидоза. Симптомите за това може да са много и различни, дори и изненадващи.

Кожни проблеми

Кожни проблеми като акне, суха кожа, зачервяване, сърбеж, пърхот и екзема, са сигнали за прекомерно количество гъбички в тялото. Понякога кожен проблем може да е директно причинен от гъбички. Но акнето например е индиректен резултат от безконтролна кандида, тъй като причините за акне са хормонални, а хормоналните промени ако не причинени, то поне са съпровождани от кандида.
Неприятната миризма на краката също е симптом на кандидоза, както и зачервяването от памперси. Сърбеж в слабините или течение е сигурен признак за гъбична инвазия, както и необяснимия сърбеж по цялото тяло.

Телесна миризма

Бактериите и гъбичките са основната причина за телесната миризма, човешкото тяло не мирише. Дневния душ пречи на бактериите да се размножават, но ако е необходимост, това може да означава само едно – гъбичките вече са извън контрол.

Проблеми с храносмилането и газове

Стомашните проблеми и така нареченото подуване, могат да бъдат симптоми на различни други проблеми, като алергии например. Но каквато и да е причината, задължително е замесена и кандида, тъй като при проблеми в червата се намалява количеството на полезните бактерии, което освобождава място на вредните. Прекомерното разпространение на кандида из цялото тяло причинява стомашни неразположения, и дори засяга бъбреците.

Алергии и алергични реакции

Често, когато хората си мислят, че имат алергична реакция към нещо, се оказва, че това е всъщност пик в развитието на гъбички. Антибиотиците причиняват подобни алергични реакции, защото те убиват полезните бактерии, които контролират развитието на вредните.
Сезонните и хранителни алергии напълно изчезват, когато кандида е контролирана.
Други симптоми за кандидоза могат да бъдат побеляване на езика, сърбеж в ушните канали и желанието за хапване на нещо сладко. Заболяването може да доведе до други здравословни проблеми, от безсъние до промяна в настроението.
Кандида не е единствената причина за здравословни проблеми, но почти винаги се възползва и се замесва в проблема.

Ето как да си помогнем -> кликни ТУК

 източник

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *