ТОП 8 на полезните плодове при диабет
Кои са 8-те плода, които са полезни при диабет?
Диабетът  се оказва, че е често заболяване в съвременния свят. Той може да се открие както при 3 годишно дете, така и при доста по-възрастни пациенти. Пациентът има високо ниво на кръвна захар в организма. С различни методи може да се контролира заболяването. Хората с диабет трябва да спазват балансирано хранене с подходящи количества плодове. Някои хранителни продукти трябва да се избягват, докато други са задължителни.
Плодовете са естествено богати на витамини, минерали и фибри.
8-те на-добри плодове за диабет са:
1) Ягоди: 
Те са богати на антиоксиданти, освен че има в тях витамини, минерали и фибри. Също така ягодите са с ниско съдържание на въглехидрати, което е много важно за пациентите с диабет.
2) Нар: 
Малките семена от нара могат да правят големи чудеса, в тях също има витамини, протеини, фибри и калий. Те могат да контролират нивото на кръвната захар и намаляват диабетни симптоми в голяма степен.
3) Папая: 
Наистина много добър плод е за диабет.
Плодът е силен антиоксидант. Папаята увеличава скоростта на заздравяване на раните и подобрява инсулиновата чувствителност на организма.
4) Кайсии: 
Кайсиите са с ниско съдържание на въглехидрати и са добри за диабетното хранене. Те действат добре на контрола при диабет.
5) Гуава: 
Това е един много голям плод с невероятни ползи за здравето. С нисък гликемичен индекс и е много добър за превенция на болестта, както и  поддържа добра циркулация на кръвта в тялото.
6) Ябълка: 
Всяка една ябълка е добра за хората с диабет. Зелените ябълки са най-богати на антиоксиданти в кората. При диабет се препоръчва по 1 ябълка ежедневно.
7) Портокал
Този цитрусов плод осигурява витамин С и е отлично средство, за да се контролира нивото на кръвната захар на пациентите с диабет. Ако не искате да ядете портокали, направете си чаша сок от портокали. Тя прави чудеса. Подобно на много други плодове, също така портокалът е богат на антиоксиданти.
8) Ананас
Тази вкусни и влакнести плодове също предоставят изключителни полезни свойства  за човека с диабет. Ананасът обикновено се консумира като пресен сок, а също и на парченца, които са смесени с извара при диабет.
Диабетът е много коварна болест, има хора, които дори не подозират, че имат начална степен на диабет. Всеки трябва да следи нивото на своята кръвна захар.
Днес има много лесно достъпни и подходящи средства за управление на диабет. Но въпреки всичко, човек трябва да внимава какво яде всеки ден. Дори и тези плодове в големи количества може да доведат до проблеми.

източник

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *